Az izgalom varázsa

Fellángolunk, szeretünk, majd egy idő után kihunynak az érzelmek vagy lágy szeretetté formálódnak. Vajon ennek mindig így kell lennie?


Adok egy csepp hozzávalót az Örökláng receptjéhez. Csak egy cseppet a hozzávalókból, íme: 


Önzés helyett bizalom! 

Mielőtt nekiesnél a másik torkának, hogy hol járt, mit csinált, kinek az üzenetét olvasta épp, állj meg és végy egy mély levegőt, majd öleld őt meg. Kérdés helyett bizalom! 


Ha rág a kétely, ne vele beszéld meg és borítsd rá a kételyeid, hanem fordulj önmagad felé és nézd meg miből fakad a kételyed! Soha nem belőle! Hisz benned jelent meg az érzelem, ő csak felnagyította, megmutatta, hogy old meg - magadban! Ha nem vagy képzett terapeuta, akkor fordulj ahhoz. De soha ne a másikon vezesd le, ami benned kattog. 


Hogy nem tudod megölelni, mikor feljön benned? Dehogynem! Embernek születtél, hát kezeld az érzelmeidet. A társunk tükör, tanító és gyógyító is, de sose megy kapcarongy, amibe a sáros lábadat bele törölheted.


Birtoklás

A birtoklás, úgy mint férjem, barátom, csak nyelvi megkülönböztetés lehet, de sosem birtok-viszony. Ő és senki nem lehet a tied. Még a gyermeked sem, akit megszültél és felneveltél. Gyermek esetében míg felnőtté nem válik (16-17év), addig te vagy a nevelője, de egyre nagyobb szabadságot kell neki is adni a tinédzserkor ideje után. 

Ám egy másik felnőtt soha nem a tied és téged sem birtokolhat senkit. Miben nyilvánul ez meg? Szabályokat hozol hogy, ha a társad akar lenni, akkor bizonyos elvárásoknak meg kell felelni? Miért? Hiszen akkor Ő nem lehet önmaga és soha nem ismered meg, hogy ki ő!


Vegyünk egy példát! Megtiltod neki, hogy nélküled menjen el kikapcsolódni vagy edzőterembe, hiszen már egy pár vagytok és nem teszed ki őt ilyenek „veszélynek”. Ez természetesen önzés és korlátozás a részedről, ami egy szerelem-gyilkos. Mi lenne, ha elengednéd és rájönnél, hogy nem történt semmi és hazajön hozzád, hiszen úgy van megírva és ő társad?


És ha csalfa? Akkor nem jobb, ha kiderül egyből és kereshetsz helyette egy újat? Ha tényleg csalfa és megtiltod neki, akkor vajon kit csapsz be és kinek hazudsz? Önmagadnak! Mert csak kinyújtod a saját magad szenvedését, tudat alatt érzed a vesztét a kapcsolatnak és meg akarod folytatni az ő fényét. Ember nem korlátozhat egy másikat. A lélek mindent úgyis megtapasztal, amit meg akar. Ha ő csalfa, hiába zárod be, akkor is megcsal, akár saját otthonodban, ha neked ez a megtapasztalás van megírva. 


Engedd szabadjára a szerelmed és nézd meg, hogy visszajön-e hozzád vagy elmegy.


Filotás Mária

Lélekhang oktatás

Lélekhang oktatás - mi is ez?

Ember Ébredj!

Esettanulmány - családi minták

Ember Ébredj!

Ember Ébredj!

Mesteri munkák: Bali

Mesteri munkák: Bali

Az izgalom varázsa

Az izgalom varázsa

Az Isteni Hang

Az Isteni Hang